Soli

Ma 6.2.2012 / klo 18 / Camerata

Suomen Solistiyhdistys

Piia Komsi, sopraano
Markku Luolajan-Mikkola, gamba
Pasi Eerikäinen, viulu
Emil Holmström, piano
Kristiina Junttu, piano
Iiro Rajakoski, alttoviulu
Eeva Rysä, sello

Uusimman musiikin konserttisarja Klang aloittaa kevätkauden Suomen Solistiyhdistyksen konsertilla. Soli-konsertissa solisee 6.2.2012 suomalainen, venezuelalainen ja ranskalainen uusi musiikki. Ohjelmassa on sooloja, duoja ja trio; peräti neljä teosta saavat kantaesityksensä konsertissa.

Harvinaisin kokoonpano on koloratuurisopraanosellisti – tämän uniikin taiteilijan, Piia Komsin, ohjelmassa on mm. Heinz-Johan Hoffmanin uusi teos Kaksi muistijälkeä. Se on jatkoa Hoffmannin aikaisemmille teoksille, joissa säveltäjä on käsitellyt sellaisia julmia, koskettavia ja ajankohtaisen kipeitä aiheita kuin lapsen hautajaiset äidin kokemana ja lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö perheessä. Kaksi muistijälkeä on tämän trilogian päätös, ja esittäjänä Piia Komsi duetossa itsensä kanssa. Säveltäjä kertoi teoksesta seuraavaa: “Teoksen teksti on hyvin henkilökohtainen. Niin kuin aikaisemmissa vokaaliteoksissani, aion tässä teoksessa käsitellä aihetta, jota klassisessa vokaalimusiikissa harvoin käsitellään. Musiikillisesti haasteena on löytää ilmaisu, joka tulee lähelle, joka on ymmärrettävää, ollen kuitenkin laulua.”

Piia Komsi esiintyy myös perinteisemmän duon toisena osapuolena yhdessä gambisti Markku Luolajan-Mikkolan kanssa, ohjelmassa Lotta Wennäkosken Procis.

Pianisti Kristiina Juntun soolo-osuudessa saavat kantaesityksensä kolme uutta Impromptua. Säveltäjinä ovat Seppo Pohjola, Lauri Kilpiö sekä venezuelalainen José Baroni. Impromptut liittyvät laajaan Impromptu-aiheisten teosten konserttikokonaisuuteen, jota Junttu on viime vuosina esittänyt.

Viulisti Pasi Eerikäinen soittaa ystävineen konsertin ranskalaisen musiikin osuuden. Ensin hän esiintyy duona pianisti Emil Holmströmin kanssa Bruno Mantovanin teoksessa “All´ungarese” viululle ja pianolle. Lisäksi konsertissa kuullaan Mark Andrén jousitrio, jossa Pasin lisäksi soittavat alttoviulisti Iiro Rajakoski ja sellisti Eeva Rysä.

Heinz-Juhani Hofmann: uusi teos koloratuurisopraanosellistille (2012, kantaesitys)
Lotta Wennäkoski: Procris korkealle sopraanolle ja gamballe (2003)
Bruno Mantovani: All’ ungarese viululle ja pianolle (2009)
Mark André: …zu… joustriolle (2004)
Lauri Kilpiö: uusi impromptu (kantaesitys)
Seppo Pohjola: uusi impromptu (kantaesitys)
José Baroni: uusi impromptu (kantaesitys)

Liput 15/10/5€ tuntia ennen ovelta tai ennakkoon Lippupisteestä.

Suomen solistiyhdistyksen verkkosivut