Jäähyväiset

Ke 14.10.2020 / klo 18.00 / Camerata

Helsingin kamarikuoro
Jutta Seppinen, johtaja

  • Tapio Tuomela: Adieux (ekS) 16’
  • Juhani Vesikkala: Plainte (ke) 5’
  • Perttu Haapanen: Kodecs/Codecs (sekakuoroversion kantaesitys) 25’

Jäähyväiset elämälle, jäähyväiset edesmenneille, jäähyväiset vanhalle kestämättömälle elämäntavalle. Suomalaissäveltäjien teokset peilaavat laajaa tematiikkaa sodan uhreista ilmastonmuutokseen.

Tapio Tuomelan teos on Helsingin kamarikuoron, Musicatreize-kuoron ja ammattikuoroverkosto Tenson tilaus, joka saa nyt Suomen ensiesityksensä. Perttu Haapasen teos alunperin naiskuorolle, elektroniikalle ja videolle kuullaan puolestaan ensimmäistä kertaa sekakuoroversiona. Illan täydentää kantaesitys Helsingin kamarikuoron riveistäkin tutun Juhani Vesikkalan kynästä. Virtuoottinen teos ammentaa 1600-luvun jäähyväishenkisestä luuttumusiikista. Konsertin johtaa monipuolinen kapellimestari ja laulaja Jutta Seppinen.

Liput: 10 euroa Ticketmasterista ja 8,50 euroa Musiikkitalon lipunmyynnistä.

Konsertin kesto noin 50 minuuttia. Turvallisuuteen satsataan erityisesti. Lippuja on myynnissä vain rajattu määrä. Esiintyjät ja yleisö pitävät turvavälejä perustuen tutkimustietoon kuoroesitysten turvallisuudesta ja yleisöä pyydetään käyttämään kasvomaskeja.